Sunday, March 16, 2008

Trivsamma Afu Kvllar

Trivsamma Afu Kvllar
Min vana trogen tog jag cykeln efter jobbet och akte ner till AFU f"or att "agna mig at arkivarbete nagra timmar. Anders Liljegren fanns som vanligt pa plats. Han jobbar nu som bekant tva heldagar, mandag och tisdag i AFU. Medan jag fortsatte sortera f"orenings- och personhistoriskt belongings i olika p"armar tog Anders sig an att f"ors"oka fa ordning pa vart stora arkiv av videokassetter. H"ar finns en uppsj"o av f"oredrag, intervjuer, dokument"arer, spelfilmer och bandade teveprogram. Var nyanst"allda Fas 3-medarbetare Annika, som b"orjade i dag, har fatt i uppgift att katalogisera banden.

Anders sorterar videokassetter


I helgen passade jag pa att ga igenom samtliga symposiumskrifter som givits ut av Two-sided UFO Web (MUFON) i jakt pa intressanta tryckta f"oredrag. Det "ar l"att att missa belongings i denna typ av handlingar men h"ar finns mycket att h"amta. Jag fastnade speciellt f"or ett f"oredrag, "The UFO phenomenon and its virtual to parapsychological research." F"oredragshallarna var Dr George Owen och hans hustru Iris.

George och Iris Owen


George Owen var professor i medicin var Instructor of Toronto och Iris en av f"orfattarna till en mycket intressant bok med titeln "Famous up Philip. An excite in psychokinesis." De var bada k"anda parapsykologer med s"arskilt intresse f"or poltergeistfenomen. I sina unders"okningar har de kunnat notera att vittnen till poltergeistfenomen ofta ocksa "ar ufovittnen. De ljusbollar "balls of light", som rapporteras i bada kategorierna av fall kan ges en parapsykologiskt eller ufologisk tolkning, beroende pa forskarens referensram. Boken "Famous up Philip "ar nagot av en parapsykologisk klassiker d"ar en grupp parapsykologer i Kanada i sina medvetanden bygger upp en fantasivarelse de d"oper till Philip. Det visar sig sports car att denna fantasivarelse lyckas "skapa" en m"angd mycket patagliga paranormala fenomen. Den som l"ast Alexandra David-Neals "Self-effacing magiker och mystiker i Tibet, "kommer s"akert att t"anka pa den sa kallade tulpa som David-Neal beskriver i boken.

Om vi sports car skall titta pa fler b"ocker som "ar nagelbitare sa har jag on the dot l"ast ut "Aliens in the forest "av Noe Torres och Ruben Uriarte. En mycket v"algjord dokumentation av ett av de mera m"arkliga humanoidfallen i ufologins historia. Sp"annande som en crime novel. Recension kommer i UFO-Aktuellt.